Dýňovo-konopné omelety
Bezlepková směs na přípravu omelet s dýňovou a konopnou moukou
Směs na přípravu omelet bez obsahu lepku, laktózy, vajec, škrobů, konzervačních látek a bez přidaného cukru a soli.
Použité suroviny svým složením významně obohatí Váš jídelníček díky přirozeně vysokému obsahu vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů.
Příprava je snadná. Stačí přidat mléko a dle potřeby vejce. Běžné mléko lze nahradit rostlinným. Výsledná neobvyklá chuť pokrmu Vás jistě zaujme.
Tip:
Hotové omelety skvělé chutnají s brynzou nebo jiným výrazným sýrem.
Složení:
- Čiroková mouka hladká
- Dýňová mouka 30%
- Jáhlová mouka
- Konopná mouka 10%
Proč tyto suroviny zařadit do jídelníčku
Dýňová mouka (100 % mleté výlisky semen tykve) – dýňová semínka jsou považována za nejlepší přírodní zdroj zinku. Obsahují i další důležité minerální látky jako selen, draslík, vápník, fosfor, mangan, železo a hořčík, dále pak vitamin A, D, E a vitamíny skupiny B.
Konopná mouka (100 % mleté výlisky semen konopí) – konopí má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Díky nízkému obsahu sacharidů je mouka vhodná i při nízkosacharidových dietách. Konopné semeno obsahuje esenciální mastné kyseliny omega-3 a omega -6.
Čiroková mouka (100% mletá zrna čiroku) - jedna z nejstarších obilovin. Čiroku se v USA pro jeho výborné pekařské vlastnosti přezdívá pšenice celiaků. Má vysoký podíl kvalitních bílkovin, které se svým složením přibližují kvalitě živočišné bílkoviny a proto je čirok vhodný také pro vegetariány a vegany.
Jáhlová mouka (100 % mletá zrna loupaného prosa) – jáhly mají vysoký obsah vitamínů skupiny B a minerálů včetně železa. Jáhly jsou jedinou zásaditou obilovinou a proto jsou vhodné při žaludečních obtížích. Navíc jsou lehce stravitelné.
Dýňovo-konopné omelety
Hmotnost: 200 g
Značka: Petrusha Food
Vyrobeno v České republice